top of page

Sport Interlyceale

Welkom op de pagina van de Sport Interlyceale, hét sportevenement van het jaar bij ons op school. Een evenement dat uniek is in de regio en waar alleen wij als Eindhovense middelbare school aan deelnemen. Wat de Sport Interlyceale precies inhoudt leggen we hieronder uit.

Tijdens de Sport Interlyceale gaan we de sportieve strijd aan met 3 andere Lycea in het land. Op het programma staan allerlei verschillende sporten, van atletiek tot dodgeball. Uiteraard staan er ook veel voorkomende sporten op het programma als voetbal, hockey en volleybal. Het evenement vindt ieder jaar plaats bij één van de deelnemende scholen. Eens in de vier jaar zijn wij dus de gastheer en de andere jaren vertrekken we (meestal erg vroeg) naar Amsterdam, Baarn of Overveen. Eenmaal aangekomen zal ieder team strijden voor de eer van zijn of haar school. Er zijn ongeveer 800 deelnemers en om je heen zie je dan ook werkelijk niets anders dan sport, sport en nog eens sport.

Een belangrijk onderdeel van de Sport Interlyceale is vriendschappen sluiten. In de loop der jaren maak je namelijk kennis met de sporters van de andere scholen en maak je contacten die je wellicht je leven lang onderhoudt. Buiten de wedstrijden zal je namelijk ook met de tegenstander eten en kom je ze zeker tegen op de dansvloer van het afsluitende feest. De Sport Interlyceale is dan ook niet slechts een sportdag, maar een evenement dat je de rest van je leven bijblijft. Met stip dé leukste dag van het jaar!

Spandoek Sport Interlyceale.jpg
Sport Interlyeale (Banner).jpg

terug

verder

bottom of page