top of page

Muziek

Op het Lorentz Casimir Lyceum krijg je twee jaar lang muziekles. In de eerste twee jaren krijg je een lesuur per week. Dat is niet alleen heel erg leuk en inspirerend, maar ook nog eens erg leerzaam. Muziek is namelijk overal, en het is daarom erg fijn om er iets van af te weten. 
In de lessen ligt de nadruk op het zelf bezig zijn met muziek. Vaak is dat heel praktisch door zelf aan de slag te gaan met verschillende instrumenten en (bekende) liedjes en stukjes te spelen en/of te zingen, maar het kan ook onderzoekend zijn, of juist heel creatief. 
Er is ruimte en aandacht voor ieders talent en alle muziekstijlen mogen er zijn: van klassiek tot metal, en van rap tot schlager. 
 
Wat doen we nog meer buiten de lessen om?
Naast de lessen worden er jaarlijks leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek zoals het schoolorkest, een schoolkoor, musicals, schoolbandjes, artistieke avonden (A.I.) en de Orion Music Awards. Ook is er vrijwel altijd live muziek door leerlingen bij diploma-uitreikingen, schoolfeesten en presentatieavonden. 

terug

verder

bottom of page