top of page

L.O. (lichamelijke opvoeding)

Welkom bij het vak lichamelijke opvoeding! Lichamelijke opvoeding is eigenlijk gewoon gym zoals je dat kent van de basisschool, maar dan met een moeilijkere naam. Bij ons zal je dus lekker actief en sportief bezig zijn en maak je kennis met de verschillende sporten die er te beleven zijn. In de jaren dat je bij ons rondloopt behandelen we méér dan 50 sporten! De lessen vinden plaats in de gymzaal of buiten op het sportveld. Wist je al dat wij een klimwand, een tumblingbaan en een groot kunstgrasveld hebben? Voor ieder wat wils dus. Wij willen jullie vooral laten zien hoe leuk sporten is én dat je aan iedere sport kunt deelnemen. Vind je een onderdeel lastig? Ook dat is geen probleem. Wij hebben per onderdeel verschillende niveaus, zodat iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. 

 

Natuurlijk is er veel meer te beleven rondom sport dan alleen de gymlessen. Ook op andere momenten proberen we jullie enthousiast te maken voor sport. Zo organiseren we jaarlijks ons eigen voetbaltoernooi (waarbij we 11 andere scholen uitnodigen), nemen we deel aan het NK hockey en organiseren we het hele jaar verschillende sport- en spelactiviteiten zoals Funtastica. En natuurlijk mogen de sportdagen ook niet ontbreken. Deze zijn meestal buiten school, waarbij we de schaatsbaan, het zwembad of een andere vette locatie opzoeken om de hele dag te sporten.

Zoals je leest neemt lichamelijke opvoeding dus zowel tijdens de lessen als daarbuiten een belangrijke plaats in binnen de school. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de meest spectaculaire dag van het jaar, de Sport Interlyceale. Deze dag vinden we echter zo speciaal, dat we daar een eigen kopje aan gewijd hebben op onze site. Geniet dus even van de foto’s en filmpjes en klik dan snel verder.

teamfoto.jfif
schoolhockey LCL.jpg
locatie van bovenaf sportvelden.png
LO (Banner).jpg
LO (Banner 2).jpg
Sportdagen (Banner).jpg

terug

verder

bottom of page