top of page

Latijn & Grieks

In de tweede en derde klas volg je als leerling van het gymnasium de vakken Latijn en Grieks. In de bovenbouw kies je minimaal één klassieke taal om het gymnasium af te ronden.
Een groot deel van de benodigde grammatica en woordenschat wordt in de onderbouw behandeld, waardoor de aandacht in de bovenbouw verschuift naar het lezen van klassieke werken. De nadruk ligt op het lezen van authentieke Griekse en Latijnse literatuur. Auteurs als Homerus, Vergilius, Ovidius, Seneca, Euripides, Herodotus, Cicero en Plato komen aan bod, waardoor je kennis kan maken met onvergetelijke personages als Odysseus, Achilles,  Aeneas, Pyramus en Thisbe, en Medea. Ook leer je over historische figuren zoals Julius Caesar, keizer Augustus, de omstreden keizer Nero, de filosoof Sokrates, de niet al te wijze koning Kroisos en de welbekende Alexander de Grote. Tijdens deze lessen komen allerlei culturele, filosofische, maatschappelijke en historische aspecten aan de orde.
 
In de bovenbouw ga je met deze kennis ook Europa in: bijvoorbeeld tijdens de Rome-reis (die schoolbreed wordt georganiseerd) of een excursie naar Parijs (voor de gymnasiasten).

folder_gymnasium .jpg

terug

verder

bottom of page