top of page

BSM

BSM staat voor Bewegen, Sport en Maatschappij. Een vak waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en dat is ook niet zo vreemd. BSM is namelijk een vak dat we pas in de bovenbouw geven aan onze havoleerlingen.

BSM is het vak bij uitstek waar je al doende leert. Je leert bij het vak vaardigheden die je later in je carrière ook veel nodig zult hebben. Je moet hierbij denken aan organiseren, leiding nemen en samenwerken. Bij het aanleren van deze vaardigheden gebruiken we altijd sport als middel. Het vak wordt dan ook gegeven door een docent lichamelijke opvoeding en op je lesrooster vind je extra uren gym. Naast belangrijke vaardigheden voor de toekomst beweeg je ook nog eens meer. Een win-winsituatie dus!

Leerlingen die het vak BSM kiezen, worden naast de toetsen ook beoordeeld op de organisatie en uitvoering van projecten. Ze helpen bijvoorbeeld mee bij sportdagen en de open dag en geven daarnaast ook lessen. BSM is vooral een praktijkvak. Vind jij het dus lastig om op je stoel te blijven zitten? Dan ben je van harte welkom bij BSM!

BSM (Banner).jpg

terug

verder

bottom of page